JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE DRUŠTEV V LETU 2017

CENIKI ZA LETO 2017


Maketa prenove Prosvetnega
doma Artiče << 

Dopolnjen plan investicij KS
Artiče 2012/2013 <<

Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2015 <<

Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

OBVESTILO <<

Pešpoti in kolesarske poti

  Artiške sadjarske poti lahko prehodite peš ali pa eno od njih prevozite s kolesom. Vse so krožne, saj začnejo in končajo na Banovi domačiji.
S krajšimi postanki potrebujete za celotno pešpot 5 ali 6 ur zmerne hoje ali za kolesarsko pot 2 uri zmerne vožnje. Poti so označene na veliki oglasni tabli v Artičah, na pešpoti pa usmerjajo tudi smerokazi in oznake na drevesih (jabolko), na kolesarski pa smerokazi (jabolko in kolesar).

Klikni enkrat za povečavo, klikni dvakrat za pomanjšavo Pot vas vodi od Banove domačije najprej skozi gozd v Volčjak, kjer se pri smerokazu lahko odločite za varianto proti Arnovemu selu (3 ure) ali proti Dečnemu selu (2,5 ure). Pozneje se pri smerokazu na polovici poti lahko odločite za celotno pot ali samo za njen del. Višinska razlika med najnižjo in najvišjo točko je 133 metrov.
Sprehodite se skozi gozdove, preko travnikov, največ pa med čudovitimi nasadi jablan, breskev, hrušk, tudi češenj, višenj, jagod. Ti še posebej očarajo spomladi, ko je drevje v bujnem cvetenju, in jeseni, ko so drevesa obložena s sočnimi in slastnimi plodovi.
Zagotovo se boste ustavili na kateri od sadjarskih kmetij, saj vas pot vodi skozi njihova dvorišča. Na Bogovičevi, Krošljevi, Molanovi, Goriškovi, Jelčičevi, Cerjakovi, Rožmanovi, Kovačičevi in Lupšinovi kmetiji ali pri Osnovni šoli vas bodo prijazno sprejeli, po predhodnem naročilu pripravili okrepčilo, kupili pa boste lahko sezonsko sadje in izdelke iz le-tega. Na Deržaničevi kmetiji v Arnovem selu pa poleg sadja nudijo tudi beluše, v Dečnem selu na Grahek-Hribarjevi kmetiji suho sadje, Černeličeva kmetija pa je znana po ekološki pridelavi jagod in zelenjave.
Pohod zaključite na muzejsko urejeni Banovi domačiji, kjer v s slamo kritih poslopjih oživijo spomini na stara kmečka opravila in težko življenje v ne tako daljni preteklosti.
Za organizirane skupine vam lahko pri Turističnem društvu Artiče (telefon 07/495 63 16) zagotovimo vodenje.

Artiška sadjarska kolesarska pot

Peljete se iz Artič skozi vasi Dečno selo, Glogov Brod, Trebež, Spodnja Pohanca, Arnovo selo in Zgornja Pohanca.
Pot večinoma vodi po ravnini, le v Arnovem selu se boste morali spopasti z manjšim vzponom, a vam ne bo žal, saj boste nagrajeni s prečudovitim razgledom po Brežiško-krški kotlini. Spomladi vas bodo navdušili tudi cvetoči sadovnjaki in jeseni s sočnimi plodovi obložena drevesa. Celotna pot je asfaltirana.
Dolžina poti: 20 km
Višinska razlika: 155 m

13. in 14. februar 2018

24. sadjarski dnevi Posavja v Prosvetnem domu Artiče

Več


OBVESTILO

Vse krajane obveščamo da bodo v času od 14.6.2017 do predvidoma konca junija 2017 v Glogovem brodu na odseku makadamske ceste Lipej - Lapuh - JP št. 526342 potekala investicijsko vzdrževalna dela. V tem času bo promet potekal omejeno - po navodilih izvajalca.
Hvala za razumevanje.
KS Artiče


OBVESTILO UPORABNIKOM PITNE VODE V NASELJIH ARNOVO SELO IN DOLENJA VAS PRI ARTIČAH

PREKLIC POJAVA MOTNOSTI V PITNI VODI

Preberi več

Vabilo za vaščane Dolenje vasi pri Artičah
Preberi več

Obvestilo o javni razgrnitvi akta

Preberi več


SPREMENJEN NAČIN ODLAGANJA ODPADKOV NA POKOPALIŠČU
KS Artiče je v sodelovanju s Komunalo Brežice d.o.o. spremenila način odlaganja odpadkov pri pokopališču v Artičah. V ta namen smo  obstoječi  5m3 kontejner na pokopališču nadomestili z manjšimi zabojniki. Odpadke boste po novem odlagali v zeleni, rjavi in rumeni zabojnik (glej obvestilo Komunale Brežice, ki ste ga prejeli  dne 20.07.2015).

Opozoriti vas želimo, da so zabojniki namenjeni samo odpadkom iz pokopališča in ne odpadkom iz gospodinjstva.

Krajevna skupnost Artiče, 20.07.2015


BREZPLAČNA VADBA V ARTIČAH
Občina Brežice je s podporo projekta »Šport ZA zdravo starost« v tem tednu pričela z izvajanjem urnika brezplačne vadbe na območju občine, namenjene primarno starejšim, pa tudi vsem ostalim zainteresiranim. Preberi več


ANALIZA VODE
Artiče, junij 2017 - poročilo 1
Artiče, junij 2017 - poročilo 2 

Arnovo selo 09.11.2015
Arnovo selo 13.07.2015


Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane