Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Folklorni festival SloFolk

Štiri folklorne skupine, delujoče na Dolenjskem, že drugič prirejamo Mednarodni folklorni festival SloFolk Slovenija, ki bo med 26. aprilom in 2. majem razveseljeval vse ljubitelje folklore in ohranjanja ljudskega izročila ter običajev. Letos smo na svoje odre povabili priznane folklorne skupine iz Grčije, Litve, Poljske in Ukrajine, ki bodo svoje bogato ljudsko izročilo predstavile z ogleda vrednimi odrskimi postavitvami.

 Vabimo Vas, da se udeležite ene od gala prireditev
Mednarodnega folklornega festivala SloFolk Slovenija,

ki bodo potekale:

27. aprila ob 20:00 uri v športni dvorani OŠ v Šentvidu pri Stični,
28. aprila ob 19.30 uri v Prosvetnem domu v Artičah,
29. aprila ob 20:00 uri v Kulturnem domu v Račni pri Grosupljem in
30. aprila ob 19:30 uri v KC Janeza Trdine v Novem mestu.

Vstopnice vseh prireditev je mogoče rezervirati tudi po telefonu:

041 66 60 60 – Novo mesto
041 82 39 38 – Artiče
041 81 05 02 – Šentvid pri Stični

FD Kres Novo mesto
FS Račna
FS KUD Oton Župančič Artiče
FS Vidovo Šentvid pri Stični

Folklorne skupine na festivalu SloFolk

HRVAŠKA - Varaždinski folklorni ansambl

Varaždinski folklorni ansambl je bil ustanovljen leta 1998 z osnovnim ciljem ohranjanja in predstavljanja ljudskih običajev, plesov in pesmi z uporabo tradicionalnih ljudskih glasbil in avtohtonih narodnih noš. Skupino sestavlja 25 stalnih članov in 7 glasbenikov. Skupina predstavlja raznovrsten program z narodnimi nošami iz celotne Hrvaške. Varaždinski folklorni ansambl je gostoval na različnih festivalih po celi Evropi.

FRANCIJA - La Poulido de Gèmo

Skupina La Poulido de Gèmenos je bila ustanovljena leta 1982 v kraju Gémenos ki leži 20 km od mesta Marseille. Skupino sestavlja 20 plesalcev in 8 glasbenikov.  Različni odrske postavitve predstavljajo življenje v pokrajini Provence v letu 1830 (npr. življenje v pristanišču Marseille, čas žetve, obiranje sadja, in druge). Leta 2005 je skupina zmagala na Francoskem državnem folklornem tekmovanju v Saint Amand Mont rond. Skupina se udeležuje mednarodnih festivalov po Evropi in Ameriki, ter vsaki dve leti organizira mednarodni folklorni festival.

NEMČIJA - Trachtengilde Schwalenberg

Trachtengilde Schwalenberg je folklorna skupina, ki izhaja iz starodavne Schwalenberg Bauer Gilde in predstavlja folklorne plese in tradicionalne narodne noše. Skupina je bila ustanovljena leta 1912 na pobudo pridigarja Alexandra Zeißa. Člani skupine so iz sredine prejšnjega stoletja ohranili narodne noše in plese, katere so plesali v mestu Schwalenberg. Ob petdeseti obletnici obstoja leta 1962 je skupina organizirala mednarodni festival narodnih noš. Festival se od ustanovitve odvija vsaki dve leti in predstavlja narodne noše tako iz Nemčije kot iz ostalih dežel.

BOLGARIJA – Folklorna skupina Mladost

Že 30 let folklorna skupina Mladost raziskuje, predstavlja in popularizira folklorne plese severno-zahodne Bolgarije. Skupina Mladost sestavlja 280 otrok, najstnikov in najstnic polnih entuziazma, ki želijo odkriti tradicije njihove pokrajine.
Skupina plese predstavlja na celotnem ozemlju Bolgarije in tudi na odrskih deskah širom sveta. Predstavili so se na festivalih po Evropi in tudi v Združenih državah Amerike.
 

Zagotavljanje požarne varnosti v primeru motenj, ki jih za podjetja in druge ustanove predstavlja epidemija
Poleg poslovnih tveganj lahko motnje, ki jih predstavlja epidemija COVID 19, močno vplivajo na požarno varnost v podjetjih in drugih ustanovah. Možni scenariji, ki jih morajo podjetja oz. ustanove morajo upoštevati pri poslovanju podjetja v kriznih situacijah:
Preberite več ...

 

OBVESTILO O KURJENJU V NARAVNEM OKOLJU 
Zaradi trenutnih razmer v državi, povezanih z epidemijo COVID-19 (korona virusa) in sončnimi ter toplimi dnevi v prihodnjih dneh vas naprošamo, da bodite previdni pri spomladanskih opravilih na vrtovih, travnikih, njivah, gozdovih in v okolici hiš. Svetujemo vam previdnost in pravilno uporabo ognja v naravnem okolju.
Preberite več ...

 

TELOVADBA V PROSVETNEM DOMU IN OŠ ARTIČE

Športno društvo Artiče vabi vse zainteresirane, da se nam pridružite, že v tretji sezoni delovanja društva. Organiziramo naslednje aktivnosti:

Preberite več ...

PROJEKT ARTIŠKA POT ZDRAVJA

Obveščamo vas, da se je projekt Artiška pot zdravja uvrstil v participativni del proračuna občine Brežice  "Moja skupnost - sodelujem". Izbranih je bilo še 15 drugih projektov, ki si jih lahko preberete na tej povezavi.
Hvala, ker ste glasovali.
Preberi več...


MOJA SKUPNOST SODELUJEM!

Participativni proračun občine Brežice za leti 2020 in 2021

Preberite več ...

JAVNO OZNANILO
Objava javnega naznanila o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za IPC Brezina

Preberi več

 

 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane