Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Gorenjcem smo predstavili našo brežiško nošo in odrsko postavitev »Po jurjevem«, ki je ravno primerna za ta čas v letu. Proslavili smo prihod pomladi in se pripravili na Veliko noč, ki bo kmalu tu. Z takšnimi nastopi predstavljamo našo bogato posavsko, brežiško in artiško kulturo.

Vikend se je nato intenzivno nadaljeval. V nedeljo smo se predstavili na regijskem Maroltovem srečanju folklornih skupin Dolenjske, Bele Krajine in Posavja, in to kar z dvema skupinama! Plesala je veteranska skupina, ki obuja folklorne korake od lanskega leta ter odrasla skupina, ki vsako leto zakuha kaj novega. Za obe skupini je regijsko tekmovanje dokaz, da folklora v Artičah še kako živi. Rezultatov še nekaj časa ne bo, zato bomo zaenkrat stiskali pesti, da se bomo lahko udeležili tudi državnega tekmovanja. Do takrat bomo pridno vadili in še naprej po Sloveniji in tujini prenašali našo energijo, igrivost in bogato kulturno dediščino našega in širšega območja Slovenije.

Po napornem vikendu pa se je prišel deževen in oblačen ponedeljek, ampak ne za nas! Danes se veselimo in vsem sporočamo, da sta se tudi Otroška FS KUD Oton Župančič Artiče in Otroška FS Osnovne šole Artiče z mentoricami Vesno Bogovič, Janjo Omerzu in Barbaro Bogovič uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo 26. aprila v Novem mestu. Iskrene čestitke!

 

Zapisala: Barbara Bogovič in Nina Ogorevc

Foto: Matej Kramžer


Cerklje na Gorenskem - 6.april 2019


Medobmočna revija Brežice - 7.april 2019TELOVADBA V PROSVETNEM DOMU IN OŠ ARTIČE

Športno društvo Artiče vabi vse zainteresirane, da se nam pridružite, že v tretji sezoni delovanja društva. Organiziramo naslednje aktivnosti:

Preberite več ...

PROJEKT ARTIŠKA POT ZDRAVJA

Obveščamo vas, da se je projekt Artiška pot zdravja uvrstil v participativni del proračuna občine Brežice  "Moja skupnost - sodelujem". Izbranih je bilo še 15 drugih projektov, ki si jih lahko preberete na tej povezavi.
Hvala, ker ste glasovali.
Preberi več...


MOJA SKUPNOST SODELUJEM!

Participativni proračun občine Brežice za leti 2020 in 2021

Preberite več ...

JAVNO OZNANILO
Objava javnega naznanila o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za IPC Brezina

Preberi več

 

OBVESTILO O VLOMIH IN TATVINAH NA OBMOČJU KS ARTIČE
Ker se je v zadnjem času povečalo število vlomov v stanovanjske objekte na območju KS Artiče, smo na pobudo krajanov za dodatno pomoč in informacije o samozaščiti zaprosili Policijsko postajo Brežice. Prejeli smo dopis in napotke o samozaščitnem ravnanju.  Predvideno je, da nam bodo poslali napotke tudi  v obliki letaka, ki naj bi ga prejelo vsako gospodinjstvo na dom. V tem času pa si lahko napotke o samozaščitnem ravnanju preberete tudi na:

 http://mojeposavje.si/policija-v-luci-vlomov-v-articah-svetuje-samozascitno-ravnanje/

Policisti pa že sedaj izvajajo povečano kontrolo na območju KS Artiče.

 

Svet KS Artiče

SPOŠTOVANI KRAJANI IN KRAJANKE KS ARTIČE

Decembra 2018 je začel delovati svet KS Artiče v sledeči sestavi: Aleš Kukovica (Dečno selo), Jernej Andrejaš (Artiče), Darja Germšek Predanič (Glogov Brod), Franc Zorko (Arnovo selo), Ksenija Satler (Dolenja vas pri Artičah), Uroš Predanič (Zgornji Obrež in del Lenarta), Robert Žerjav (Spodnja Pohanca) in Nataša Sagernik (Trebež).

Preberite več ...
 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane