Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<
Spoštovani!

Vljudno vabljeni na letni koncert folklorne skupine KUD Oton Župančič Artiče z gosti!  Nastopilo bo več kot 100 članov naših otroških, mladinske in vodilne folklorne skupine, ki se bodo potrudili prikazati naše slovensko plesno, pevsko in glasbeno ljudsko izročilo. V goste smo povabili tudi Fante artiške, literarno sekcijo našega društva ter otroški folklorni skupini OŠ Artiče in OFS Kresnice OŠ Brežice.

Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče si je v 46. letih delovanja utrdila svojo vlogo in pomen v kraju in okolici. Spoznali so nas v mnogih krajih v Sloveniji in v Evropi. V skupini so dolgoletna druženja spletla trajne prijateljske vezi, ljubezni. Veliko  je lepih spominov na festivale, folklorne revije, nepozabni pa so tudi vtisi z nastopov na Škotskem,  s Poljske, Češke, Francije, Italije, Nemčije, Hrvaške, BiH in Makedonije  …

Za vsako uspešno zgodbo oziroma poglavjem v življenju pa je tudi veliko odrekanj. Vendar pa ta odrekanja prihajajo iz srca, iz ljubezni do ohranjanja ljudskega petja, plesa in načina življenja naših prednikov. So vsekakor vredna in potrjena, z vsako pohvalo in nagrado stroke in občinstva.

Tudi letos smo pripravili zanimive odrske postavitve, s katerimi se bomo predstavili na strokovnih folklornih revijah v aprilu. Med točkami pa bomo poslušali naše mlade igralce, ki bodo v pristnem domačem narečju povedali, kako se je življenje vrtelo nekdaj.

Letni koncert folklorne skupine z gosti bo v soboto, 29.marca 2014, ob 19.uri v Prosvetnem domu Artiče.

Naslov letošnje  prireditve je:
Tok živleje gre naprej

Prijazno vabljeni.

S spoštovanjem,

Strokovni vodja FS
Zdravko Dušič

in

artiški folklorniki

NAJEMNIKOM GROBNIH MEST NA POKOPALIŠČU ARTIČE

Spoštovani! Že ob koncu leta 2020 smo vas seznanili, da načrtujemo v okviru izdelanega projekta obnoviti severni del pokopališča.
KS Artiče je v začetku letošnjega leta naročila projektantski popis del in materialov ter informativni predračun. Zaradi izjemnega dviga cen materialov nam sredstva dveh let iz naslova grobnin in najemov mrliške vežice več ne zadostujejo za izgradnjo novega zidu.
Obrnili smo se tudi na občino Brežice, ki pa sredstev za obnovo pokopališč v upravljanju KS ne namenja.

Glede na zgoraj navedeno bo potrebno z obnovo severnega dela zidu še počakati.
V kolikor se cene materialov »normalizirajo« in ko zberemo vsa potrebna sredstva, bomo pričeli

z izbiro izvajalca in obnovo severnega dela pokopališča. Upamo, da nam to uspe v letu 2023.

Želimo Vam vse dobro in hvala za razumevanje!


 

Spoštovani,
zahvaljujemo se vam za vaše predloge glede izboljšave obstoječe infrastrukture na območju KS Artiče, ki smo jih posredovali na Oddelek za komunalno infrastrukturo gospodarske in javne službe Občine Brežice.
Preberite večSpoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.NAČRT RAVNANJA UPRAVLJALCA LOVIŠČA ZARADI AFRIŠKE PRAŠIČJE KUGE

NAMERA O ODDAJI PROSTORA V NAJEM 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane