Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Spoštovani!

Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče si je v 45. letih delovanja utrdila svojo vlogo in pomen v kraju in okolici. Spoznali so nas v mnogih krajih v Sloveniji in v Evropi. V skupini so dolgoletna druženja spletla trajne prijateljske vezi, ljubezni. Veliko je lepih spominov na festivale, folklorne revije, nepozabni pa so tudi vtisi z nastopov na Škotskem, s Poljske, Češke, Francije, Italije, Nemčije, Hrvaške, BiH in Makedonije …

Za vsako uspešno zgodbo oziroma poglavjem v življenju pa je tudi veliko odrekanj. Vendar pa ta odrekanja prihajajo iz srca, iz ljubezni do ohranjanja ljudskega petja, plesa in načina življenja naših prednikov. So vsekakor vredna in potrjena, z vsako pohvalo in nagrado stroke in občinstva.

Ob pogledu nazaj se bomo ustavili na jubilejnem koncertu ob 45. obletnici folklorne dejavnosti v Artičah v soboto, 26.oktobra 2013 ob 18.uri, v Prosvetnem domu Artiče.

Naslov prireditve je:

Plesali smo včeraj za danes in jutri

Vljudno vabljeni na jubilejno prireditev Nastopilo bo več kot 100 članov naših otroških, mladinske in vodilne folklorne skupine, ki se bodo potrudili prikazati naše slovensko plesno, pevsko in glasbeno ljudsko izročilo. Z nami bodo tudi Fantje artiški.
S spoštovanjem,

Vodja FS
Zdravko Dušič in artiški folklorniki

Spoštovani krajani in krajanke

Obveščamo vas, da smo s strani občine bili obveščeni, da so na petkovi (27. 5. 2022) koordinaciji z izvajalcem oblikovali sledeče odgovore glede gradnje v območju Mali vrh – Dečno selo: 

Preberite več ...


NAJEMNIKOM GROBNIH MEST NA POKOPALIŠČU ARTIČE

Spoštovani! Že ob koncu leta 2020 smo vas seznanili, da načrtujemo v okviru izdelanega projekta obnoviti severni del pokopališča.
KS Artiče je v začetku letošnjega leta naročila projektantski popis del in materialov ter informativni predračun. Zaradi izjemnega dviga cen materialov nam sredstva dveh let iz naslova grobnin in najemov mrliške vežice več ne zadostujejo za izgradnjo novega zidu.
Obrnili smo se tudi na občino Brežice, ki pa sredstev za obnovo pokopališč v upravljanju KS ne namenja.

Glede na zgoraj navedeno bo potrebno z obnovo severnega dela zidu še počakati.
V kolikor se cene materialov »normalizirajo« in ko zberemo vsa potrebna sredstva, bomo pričeli

z izbiro izvajalca in obnovo severnega dela pokopališča. Upamo, da nam to uspe v letu 2023.

Želimo Vam vse dobro in hvala za razumevanje!


 

Spoštovani,
zahvaljujemo se vam za vaše predloge glede izboljšave obstoječe infrastrukture na območju KS Artiče, ki smo jih posredovali na Oddelek za komunalno infrastrukturo gospodarske in javne službe Občine Brežice.
Preberite večSpoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.NAČRT RAVNANJA UPRAVLJALCA LOVIŠČA ZARADI AFRIŠKE PRAŠIČJE KUGE
 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane