Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

SPROSTITVENA IN REGENERACIJSKA ZVOČNA KOPEL
sobota, 1. december ob 18.uri

Koncert bo meditativne narave, usmerjen v našo notranjost, v čutenje glasbenih vibracij s celotnim telesom. Gongi, didgeridoo, tibetanske sklede in drugi starodavni instrumenti so ustvarjalci čudovitih alikvotov, ki bodo čarobno valovali skozi naša telesa. Odpotovali bomo stran od vibracij industrijske dobe, ki povzročajo stres in se skušali vrniti k zvokom starih civilizacij, katere so živele z glasbo ptičjega petja, žuborenja rek, valovanja morja in neskončne simfonije narave. Morda vam bo ta izkušnja odprla novo okence v lastnem iskanju.

Izvedba: Evana – Karolina in Roman Stopar
prispevek 10 eur

Obvezne prijave na email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na telefonsko številko 041 447 817.

DELAVNICA VEGANSKE VITALNE PREHRANE NOVOLETNIH SLADIC IN OSTALIH PRAZNIČNIH DOBROT
četrtek, 13. december ob 16.30. uri

Delavnica je namenjena vsem, ki za prihajajoče praznike ne želite sedeti ob polni mizi dobrot in razmišljati kaj je huje: ali se odrekati zapeljivim dobrotam na mizi in se tako prikrajšati za praznične užitke ali opustiti načela zdrave, vitalne prehrane, poseči po sladicah konvencionalne kuhinje in s tem pridobiti nekaj dodatnih kilogramov, slabo počutje...
Na delavnici bomo kratek čas namenili praktičnim nasvetom o kombinaciji in samem uživanju zdrave vitalne, veganske prehrane……
Kasneje boste za praznične dni te dobrote pripravile za svoje najdražje, ali pa jih boste pripravile in z njimi, lepo zavite, obdarovale krog ljudi, ki jim želite najboljše ……in kar je najpomembnejše, tako vi, kot ostali se boste lahko sladkali brez slabe vesti!

Cena 4 urne delavnice je 55,00€.

Število udeležencev je najmanj 5 in največ 15
Prijave sprejemamo v HIŠI NARAVE ali na email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

DELAVNICA - DELO Z DENARJEM
sobota, 15. december ob 10.uri

Frugalno delo z denarjem, časom in energijo

1. Kako delati z denarjem
2. Kako delati z časom
3. Kako delati z energijo in nekaj najnovejših znanstvenih študij o hrani
4. Frugalnost kot možnost in življenjski izziv

Izvajalec FRANČEK DOBOVIŠEK vam je na voljo za prijave in več informacij na spodnjih kontaktih.
Cena celodnevne delavnice je 25 €. 1. hrvatje, študentje in nezaposleni (z dokazilom zavoda ali študentsko) plačajo le 10€.
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Delavnica se bo izvedla ob minimalnem številu prijav.
Minimalna udeležba = 5 ljudi , maksimalna = 30 ljudi.Spoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.NAČRT RAVNANJA UPRAVLJALCA LOVIŠČA ZARADI AFRIŠKE PRAŠIČJE KUGE

NAMERA O ODDAJI PROSTORA V NAJEMSpoštovani najemniki in drugi obiskovalci pokopališča Artiče.


Ob koncu leta, ki nas je zaznamovalo z raznimi ukrepi povezanimi s pandemijo Covid-19, predvsem v smislu kaj smemo in kaj ne smemo, vas kot upravljavec pokopališča Artiče želimo seznaniti, da smo tudi letos skrbeli za zagotavljanje urejenosti pokopališča in mrliške vežice, kjer smo sanirali počene odtočne cevi zaradi katerih se je posedla nosilna plošča mrliške vežice.


Vse navedeno smo izvajali iz sredstev, ki jih prejmemo iz naslova plačanih grobnin.

 

Že kar nekaj let nas opozarjate na stanje cipres, ki so sedaj edina pregrada med cesto in pokopališčem in se nagibajo na nagrobne spomenike ter povzročajo škodo nagrobnikom. Vsled tega smo se odločili, da pristopimo k izdelavi idejne zasnove za ureditev ograje  in pokopališča (idejna zasnova je objavljena na spletni strani KS Artiče).

Idejo smo predstavili občinskim strokovnim službam, župniku ter krajanom, ki jih ta ograja še posebej zadeva. Idejna zasnova je bila prisotnim všečna in sprejemljiva, zato smo tudi pridobili popis in okvirni predračun potrebnih del.

Celotna ocena potrebnih del znaša cca 23.077€ za ureditev severnega dela ograje in 39.481€ za ureditev južnega dela ograje.

 

V upanju, da bi nujna dela izpeljali že v naslednjem letu smo se za pomoč z dodatnimi finančnimi sredstvi obrnili na Občino Brežice. Ta nam dodatnih sredstev ne more zagotoviti, predvsem zaradi investicije v  vrtec in kasneje načrtovane izgradnje Osnovne šole Artiče.

 

Krajevna skupnost Artiče bo zato pristopila k investiciji v okvirih lastnih sredstev iz naslova grobnin. Severni zid lahko na ta način začnemo gradit v letu 2022, ko zberemo prihodke dveh let in južni zid predvidoma leta 2025. Drugače pač ne gre, zato vas prosimo za razumevanje.

 

Lepo vas pozdravljamo in Vam želimo vse dobro.

KS Artiče  

IDEJNA ZASNOVA NOVIH OGRAJ NA POKOPALIŠČU ARTIČE


 


Spoštovani krajani in krajanke Krajevne skupnosti Artiče.

 

Kot že veste na  Fakulteti za turizem aktivno delajo na projektu KS Artiče. Trenutno oblikujejo naloge, ki bodo pripravljene predvidoma v januarju.

Do takrat pa bi študentje rabili še nekaj Vaše pomoči in sicer  pripravili so anketo za vse krajane KS Artiče. S to anketo si bodo pridobili Vaše mnenju o turistični ponudbi in razvoju turizma v krajevni skupnosti.

 

Anketa se nahaja na tej povezavi: https://www.1ka.si/a/312075.

 

Študentje se Vam za izpolnjeno anketo že v naprej zahvaljujejo.

 

Lep pozdrav.

Svet Krajevne skupnosti Artiče


 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane