Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<


SREČANJE »Učenje življenja po naravnih zakonih« - 05.11.2012

Vzorci iz preteklosti, vsakodnevne življenjske situacije, pričakovanja okolice, lastna pričakovanja
do sebe in drugih in še marsikaj nas je privedlo do tega, da smo morda prišli do točke, ko smo ugotovili, da ne znamo biti več popolnoma iskreni in pristni do sebe in do drugih. Ugotavljamo, da nas v življenju omejujejo neke stare navade zaradi česar ne moremo svobodno živeti. Za svoje stanje krivimo druge, državo… Tičimo na eni točki, vendar tam ne čutimo popolnega zadovoljstva. Ob tem se nam sproža strah, jezo, žalost, smo pogosto razdražljivi, pa niti ne vemo točno zakaj. V sebi pa čutimo globoko željo postati sproščeni, mirni, veseli, ustvarjalni, neobremenjeni, spontani... Želimo si harmonično delovati v partnerstvu, službi, med domačimi in prijatelji…
Pridite v udobnih oblačilih.

Prispevek za srečanje je 15 eur. Prijave na kontaktno telefonsko številko ali email. Srečanja bodo vsak ponedeljek.
Izvajalka: Urška Derganc, SOL – VITA D.O.O.
tel. št. 040/330 483, email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

JOGA SMEHA - 08.11.2012


Smejalna joga je kombinacija gibalno-vokalnih vaj, iger, dihanja, ter globoke sprostitve po približno 30 minutah intenzivnega smejanja z vmesnimi dihalnimi oddihi.

Joga smeha širi radost. Osvetli naše življenje kot plamen, ki nam je sposoben povrniti moč in namen. Skozi vaje joge smeha se z lahkoto odpremo naravnemu toku radosti, ter si povrnemo zdravo otroško igrivost.

Radost skozi smeh je ena najhitrejših poti k pozitivni naravnanosti uma. S pozitivno naravnanostjo uma pa svet hitro postane čudovito mesto življenja. Radost nas uči uživati v tem, kar nam prinaša ta dan in vsak dan. Našemu življenju daje pozitiven nov namen in pomen. Ko smo radostni, se naš življenjski fokus spremeni. Izgine ne-zadovoljstvo in sovražnost. Spoznamo, da je bogastvo življenja povezano s služenjem drugim z brezpogojno ljubeznijo, spoštovanjem, vrednotenjem, prijaznostjo in odpuščanjem. Smeh širi pozitivno energijo in nas vodi k vse večji odprtosti, plemenitosti, pripravljenosti pomagati bližnjemu.

Joga smeha ustreza vsem ljudem ne glede na njihove telesne sposobnosti in omejitve. Z ničemer ni pogojena, ni dokazovanja in tekmovanja. Smeh je univerzalen jezik, ki ruši vse meje: politične, starostne, spolne, jezikovne, družbene in rasne.

Na Jogo smeha ste vabljeni tisti, ki želijo zvišati kvaliteto svojega življenja, želijo zboljšati odnose z drugimi, želijo ponovno odkriti zadovoljstvo smeha in radosti...
Vabljeni na brezplačno predstavitveno delavnico, 08. novembra 2012 ob 19.uri v večnamenske prostore OM centra (Dečno selo 32, Artiče, nad Bubka barom). Izvajalec: Toni Amrit Ivanšek

MEDITACIJA - 11.11.2012 ob 18.00. uri

Vabljeni, da se znebite vsakodnevnih stresov in se sprostite z meditacijo, ki vas popelje vase, v vašo notranjost. Ponovno občutite mir, harmonijo, ljubezen, in se napolnite z božansko energijo.
S seboj prinesite vse, kar potrebujete za udobno ležanje; odejo, ležalko, vzglavnik in plastenko, oz. flaško vode. Za meditacijo je obvezna prijava na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 041 468 522
Prispevek za meditacijo je prostovoljen

RAZSTAVA SLIK - 24.11.2012



V novembru se nam bo predstavila umetnica SLAVICA ŽERTUŠ iz Bizeljskega, z otvoritvijo svoje prve samostojne slikarske amaterske razstave "NAZAJ K NARAVI".
Razkrila nam bo svoj svet skozi čudovite umetnije akrila na platnu. Svoj prosti čas namenja ustvarjanju, slika na stene in platno, v zadnjem času pa se njeni prsti igrajo tudi z mozaiki. Največ navdiha najde v naravi.
Otvoritev razstave bo v soboto, 24. novembra 2012 ob 16.uri v večnamenskih prostorih društva OM center (Dečno selo 32, Artiče, nad Bubka barom).
Ogled slik bo možen vse do konca leta 2012, po dogovoru (041 447 817).

MEDITACIJA - 25.11.2012 ob 18.00. uri

Vabljeni, da se znebite vsakodnevnih stresov in se sprostite z meditacijo, ki vas popelje vase, v vašo notranjost. Ponovno občutite mir, harmonijo, ljubezen, in se napolnite z božansko energijo.
S seboj prinesite vse, kar potrebujete za udobno ležanje; odejo, ležalko, vzglavnik in plastenko, oz. flaško vodo.
Za meditacijo je obvezna prijava na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 041 468 522. Prispevek za meditacijo je prostovoljen




Informacija krajanom glede kanalizacije v Artičah

V prostorih KS Artiče  je bil v sredo, 7. 9. 2022, ob 18 uri sklican sestanek z lastniki zemljišč, kjer poteka predvidena trasa kanalizacije v Artičah. Projektant je predstavil predvidene trase kanalov in lokacije črpališč. Povedano je bilo, da mora pred izdajo GD, Občina za trase kanalov pridobiti služnostne pravice, zemljišča za črpališča pa želi od parcelirati in odkupiti.

Preberite več ...

Spoštovani krajani in krajanke

Obveščamo vas, da smo s strani občine bili obveščeni, da so na petkovi (27. 5. 2022) koordinaciji z izvajalcem oblikovali sledeče odgovore glede gradnje v območju Mali vrh – Dečno selo: 

Preberite več ...


NAJEMNIKOM GROBNIH MEST NA POKOPALIŠČU ARTIČE

Spoštovani! Že ob koncu leta 2020 smo vas seznanili, da načrtujemo v okviru izdelanega projekta obnoviti severni del pokopališča.
KS Artiče je v začetku letošnjega leta naročila projektantski popis del in materialov ter informativni predračun. Zaradi izjemnega dviga cen materialov nam sredstva dveh let iz naslova grobnin in najemov mrliške vežice več ne zadostujejo za izgradnjo novega zidu.
Obrnili smo se tudi na občino Brežice, ki pa sredstev za obnovo pokopališč v upravljanju KS ne namenja.

Glede na zgoraj navedeno bo potrebno z obnovo severnega dela zidu še počakati.
V kolikor se cene materialov »normalizirajo« in ko zberemo vsa potrebna sredstva, bomo pričeli

z izbiro izvajalca in obnovo severnega dela pokopališča. Upamo, da nam to uspe v letu 2023.

Želimo Vam vse dobro in hvala za razumevanje!


 

Spoštovani,
zahvaljujemo se vam za vaše predloge glede izboljšave obstoječe infrastrukture na območju KS Artiče, ki smo jih posredovali na Oddelek za komunalno infrastrukturo gospodarske in javne službe Občine Brežice.
Preberite več



Spoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.



Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.


 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane