Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<


SREČANJE »Učenje življenja po naravnih zakonih« - 05.11.2012

Vzorci iz preteklosti, vsakodnevne življenjske situacije, pričakovanja okolice, lastna pričakovanja
do sebe in drugih in še marsikaj nas je privedlo do tega, da smo morda prišli do točke, ko smo ugotovili, da ne znamo biti več popolnoma iskreni in pristni do sebe in do drugih. Ugotavljamo, da nas v življenju omejujejo neke stare navade zaradi česar ne moremo svobodno živeti. Za svoje stanje krivimo druge, državo… Tičimo na eni točki, vendar tam ne čutimo popolnega zadovoljstva. Ob tem se nam sproža strah, jezo, žalost, smo pogosto razdražljivi, pa niti ne vemo točno zakaj. V sebi pa čutimo globoko željo postati sproščeni, mirni, veseli, ustvarjalni, neobremenjeni, spontani... Želimo si harmonično delovati v partnerstvu, službi, med domačimi in prijatelji…
Pridite v udobnih oblačilih.

Prispevek za srečanje je 15 eur. Prijave na kontaktno telefonsko številko ali email. Srečanja bodo vsak ponedeljek.
Izvajalka: Urška Derganc, SOL – VITA D.O.O.
tel. št. 040/330 483, email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

JOGA SMEHA - 08.11.2012


Smejalna joga je kombinacija gibalno-vokalnih vaj, iger, dihanja, ter globoke sprostitve po približno 30 minutah intenzivnega smejanja z vmesnimi dihalnimi oddihi.

Joga smeha širi radost. Osvetli naše življenje kot plamen, ki nam je sposoben povrniti moč in namen. Skozi vaje joge smeha se z lahkoto odpremo naravnemu toku radosti, ter si povrnemo zdravo otroško igrivost.

Radost skozi smeh je ena najhitrejših poti k pozitivni naravnanosti uma. S pozitivno naravnanostjo uma pa svet hitro postane čudovito mesto življenja. Radost nas uči uživati v tem, kar nam prinaša ta dan in vsak dan. Našemu življenju daje pozitiven nov namen in pomen. Ko smo radostni, se naš življenjski fokus spremeni. Izgine ne-zadovoljstvo in sovražnost. Spoznamo, da je bogastvo življenja povezano s služenjem drugim z brezpogojno ljubeznijo, spoštovanjem, vrednotenjem, prijaznostjo in odpuščanjem. Smeh širi pozitivno energijo in nas vodi k vse večji odprtosti, plemenitosti, pripravljenosti pomagati bližnjemu.

Joga smeha ustreza vsem ljudem ne glede na njihove telesne sposobnosti in omejitve. Z ničemer ni pogojena, ni dokazovanja in tekmovanja. Smeh je univerzalen jezik, ki ruši vse meje: politične, starostne, spolne, jezikovne, družbene in rasne.

Na Jogo smeha ste vabljeni tisti, ki želijo zvišati kvaliteto svojega življenja, želijo zboljšati odnose z drugimi, želijo ponovno odkriti zadovoljstvo smeha in radosti...
Vabljeni na brezplačno predstavitveno delavnico, 08. novembra 2012 ob 19.uri v večnamenske prostore OM centra (Dečno selo 32, Artiče, nad Bubka barom). Izvajalec: Toni Amrit Ivanšek

MEDITACIJA - 11.11.2012 ob 18.00. uri

Vabljeni, da se znebite vsakodnevnih stresov in se sprostite z meditacijo, ki vas popelje vase, v vašo notranjost. Ponovno občutite mir, harmonijo, ljubezen, in se napolnite z božansko energijo.
S seboj prinesite vse, kar potrebujete za udobno ležanje; odejo, ležalko, vzglavnik in plastenko, oz. flaško vode. Za meditacijo je obvezna prijava na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 041 468 522
Prispevek za meditacijo je prostovoljen

RAZSTAVA SLIK - 24.11.2012V novembru se nam bo predstavila umetnica SLAVICA ŽERTUŠ iz Bizeljskega, z otvoritvijo svoje prve samostojne slikarske amaterske razstave "NAZAJ K NARAVI".
Razkrila nam bo svoj svet skozi čudovite umetnije akrila na platnu. Svoj prosti čas namenja ustvarjanju, slika na stene in platno, v zadnjem času pa se njeni prsti igrajo tudi z mozaiki. Največ navdiha najde v naravi.
Otvoritev razstave bo v soboto, 24. novembra 2012 ob 16.uri v večnamenskih prostorih društva OM center (Dečno selo 32, Artiče, nad Bubka barom).
Ogled slik bo možen vse do konca leta 2012, po dogovoru (041 447 817).

MEDITACIJA - 25.11.2012 ob 18.00. uri

Vabljeni, da se znebite vsakodnevnih stresov in se sprostite z meditacijo, ki vas popelje vase, v vašo notranjost. Ponovno občutite mir, harmonijo, ljubezen, in se napolnite z božansko energijo.
S seboj prinesite vse, kar potrebujete za udobno ležanje; odejo, ležalko, vzglavnik in plastenko, oz. flaško vodo.
Za meditacijo je obvezna prijava na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 041 468 522. Prispevek za meditacijo je prostovoljen
Spoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.NAČRT RAVNANJA UPRAVLJALCA LOVIŠČA ZARADI AFRIŠKE PRAŠIČJE KUGE

NAMERA O ODDAJI PROSTORA V NAJEMSpoštovani najemniki in drugi obiskovalci pokopališča Artiče.


Ob koncu leta, ki nas je zaznamovalo z raznimi ukrepi povezanimi s pandemijo Covid-19, predvsem v smislu kaj smemo in kaj ne smemo, vas kot upravljavec pokopališča Artiče želimo seznaniti, da smo tudi letos skrbeli za zagotavljanje urejenosti pokopališča in mrliške vežice, kjer smo sanirali počene odtočne cevi zaradi katerih se je posedla nosilna plošča mrliške vežice.


Vse navedeno smo izvajali iz sredstev, ki jih prejmemo iz naslova plačanih grobnin.

 

Že kar nekaj let nas opozarjate na stanje cipres, ki so sedaj edina pregrada med cesto in pokopališčem in se nagibajo na nagrobne spomenike ter povzročajo škodo nagrobnikom. Vsled tega smo se odločili, da pristopimo k izdelavi idejne zasnove za ureditev ograje  in pokopališča (idejna zasnova je objavljena na spletni strani KS Artiče).

Idejo smo predstavili občinskim strokovnim službam, župniku ter krajanom, ki jih ta ograja še posebej zadeva. Idejna zasnova je bila prisotnim všečna in sprejemljiva, zato smo tudi pridobili popis in okvirni predračun potrebnih del.

Celotna ocena potrebnih del znaša cca 23.077€ za ureditev severnega dela ograje in 39.481€ za ureditev južnega dela ograje.

 

V upanju, da bi nujna dela izpeljali že v naslednjem letu smo se za pomoč z dodatnimi finančnimi sredstvi obrnili na Občino Brežice. Ta nam dodatnih sredstev ne more zagotoviti, predvsem zaradi investicije v  vrtec in kasneje načrtovane izgradnje Osnovne šole Artiče.

 

Krajevna skupnost Artiče bo zato pristopila k investiciji v okvirih lastnih sredstev iz naslova grobnin. Severni zid lahko na ta način začnemo gradit v letu 2022, ko zberemo prihodke dveh let in južni zid predvidoma leta 2025. Drugače pač ne gre, zato vas prosimo za razumevanje.

 

Lepo vas pozdravljamo in Vam želimo vse dobro.

KS Artiče  

IDEJNA ZASNOVA NOVIH OGRAJ NA POKOPALIŠČU ARTIČE


 


Spoštovani krajani in krajanke Krajevne skupnosti Artiče.

 

Kot že veste na  Fakulteti za turizem aktivno delajo na projektu KS Artiče. Trenutno oblikujejo naloge, ki bodo pripravljene predvidoma v januarju.

Do takrat pa bi študentje rabili še nekaj Vaše pomoči in sicer  pripravili so anketo za vse krajane KS Artiče. S to anketo si bodo pridobili Vaše mnenju o turistični ponudbi in razvoju turizma v krajevni skupnosti.

 

Anketa se nahaja na tej povezavi: https://www.1ka.si/a/312075.

 

Študentje se Vam za izpolnjeno anketo že v naprej zahvaljujejo.

 

Lep pozdrav.

Svet Krajevne skupnosti Artiče


 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane