Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Dogajanje v Artičah

SKUPNA AKCIJA ZA NOV DOM V NEURJU PRIZADETE DRUŽINE ČRPIČ


PREBERITE VEČ 

Spoštovani,

Zaradi nastale škode, ki smo jo opazili na pokopališču inigrišču, vse krajane naprošamo, da ste pozorni na pojav oseb in vozil, ki vam niso poznana in je njihovovedenje/zadrževanje sumljivo ter da o tem takoj obvestitepolicijo na št. 113
oziroma Policijsko postajo Brežice.

Zahvaljujemo se za sodelovanje.
KS ARTIČE


Spoštovani sprehajalci psov.


S strani krajanov smo bili že večkrat opozorjeni na malomarno ravnanje lastnikov psov, ki za svojimi ljubljenčki ne pospravljate pasjih iztrebkov iz zelenih in drugih javnih površin.


Po Odloku o javnih površinah v Občini Brežice (UL RS. št. 107/20) ter v skladu s 34. členom Odloka o državnih cestah (UL RS št. 107/20) je na javnih površinah prepovedano puščanje iztrebkov psov, mačk in drugih domačih živali.

Lastniki psov in drugih živali morajo na sprehodih imeti pri sebi pribor za odstranjevanje iztrebkov za domače živali in iztrebke odstraniti z javnih površin.
V primeru kršitev je predvidena kazen z globo v višin 50 eur.


Urejenost in čistoča javnih in drugih površin so pomembni za kakovost življenja vseh nas in sta obenem prvi vtis za obiskovalce našega kraja.


Vse lastnike psov prosimo, da upoštevajo širšo okolico in da vestno pospravljajo iztrebke svojih ljubljenčkov v nameščene koše za mešane odpadke.


 

Vabilo delavnice (doc)

TEMELJNH POSTOPKOV OŽIVLJANJA( TPO)
Z UPORABO AVTOMATSKEGA DEFIBRILATORJA (AED)
 
Temeljni postopki oživljanja in uporaba avtomatskega zunanjega defibrilatorja sta dve veščini, ki bi jih moral poznati vsak. Od nastopa srčnega zastoja možnost preživetja z vsako minuto drastično pada. UKREPATI moramo TAKOJ.
Območno združenje Rdečega križa Brežice v sklopu prireditev ob občinskem prazniku Občine Brežice v mesecu oktobru in dogodkov Meseca prve pomoči (16. oktober 2022  mednarodni dan oživljanja) organizira brezplačne delavnice, kjer lahko osvežite in pridobite znanje o tem kako pravilno pomagati v primeru srčnega zastoja.

Delavnico bo izvajala medicinska sestra z dolgoletnimi izkušnjami in prostovoljka Rdečega križa  Majda Krošelj v

PONEDELJEK, 17. oktobra 2022 od  18.00-19.30 ure
v  prostorih  Prosvetnega doma Artiče – Artiče 38»Delavnico sofinancira Zavod Dobra družba v okviru programa Regionalno stičišče NVO Posavja«

VLJUDNO VABLJENI!

9.5.2022 smo na Banovi domačiji dočakali otvoritev Sadjarske zbirke. Zaposleni v Posavskem muzeju Grad Brežice so poskrbeli za obnovo orodij za sadjarstvo ter postavitev razstave s spremnimi besedili na panojih za kar smo jim zelo hvaležni. Razstava je tako za kraj Artiče kot za Sadjarsko društvo izjemnega pomena. Gre za pomembno kulturno dediščino, ki jo zapuščamo ohranjeno našim potomcem in priča o tem, da se tudi z enostavnim orodjem lahko naredi veliko.

Organizator dogodka: Sadjarsko društvo ob pomoči KS Artiče, KUD Oton Župančič Artiče in Fakultete za turizem Brežice. Dogodka so se udeležili predstavniki Zveze sadjarskih društev Slovenije, Občine Brežice, FT Brežice, predstavniki društev v Artičah.

Informacija krajanom glede kanalizacije v Artičah

V prostorih KS Artiče  je bil v sredo, 7. 9. 2022, ob 18 uri sklican sestanek z lastniki zemljišč, kjer poteka predvidena trasa kanalizacije v Artičah. Projektant je predstavil predvidene trase kanalov in lokacije črpališč. Povedano je bilo, da mora pred izdajo GD, Občina za trase kanalov pridobiti služnostne pravice, zemljišča za črpališča pa želi od parcelirati in odkupiti.

Preberite več ...

Spoštovani krajani in krajanke

Obveščamo vas, da smo s strani občine bili obveščeni, da so na petkovi (27. 5. 2022) koordinaciji z izvajalcem oblikovali sledeče odgovore glede gradnje v območju Mali vrh – Dečno selo: 

Preberite več ...


NAJEMNIKOM GROBNIH MEST NA POKOPALIŠČU ARTIČE

Spoštovani! Že ob koncu leta 2020 smo vas seznanili, da načrtujemo v okviru izdelanega projekta obnoviti severni del pokopališča.
KS Artiče je v začetku letošnjega leta naročila projektantski popis del in materialov ter informativni predračun. Zaradi izjemnega dviga cen materialov nam sredstva dveh let iz naslova grobnin in najemov mrliške vežice več ne zadostujejo za izgradnjo novega zidu.
Obrnili smo se tudi na občino Brežice, ki pa sredstev za obnovo pokopališč v upravljanju KS ne namenja.

Glede na zgoraj navedeno bo potrebno z obnovo severnega dela zidu še počakati.
V kolikor se cene materialov »normalizirajo« in ko zberemo vsa potrebna sredstva, bomo pričeli

z izbiro izvajalca in obnovo severnega dela pokopališča. Upamo, da nam to uspe v letu 2023.

Želimo Vam vse dobro in hvala za razumevanje!


 

Spoštovani,
zahvaljujemo se vam za vaše predloge glede izboljšave obstoječe infrastrukture na območju KS Artiče, ki smo jih posredovali na Oddelek za komunalno infrastrukturo gospodarske in javne službe Občine Brežice.
Preberite večSpoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.


 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane