Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Dogajanje v Artičah

9.5.2022 smo na Banovi domačiji dočakali otvoritev Sadjarske zbirke. Zaposleni v Posavskem muzeju Grad Brežice so poskrbeli za obnovo orodij za sadjarstvo ter postavitev razstave s spremnimi besedili na panojih za kar smo jim zelo hvaležni. Razstava je tako za kraj Artiče kot za Sadjarsko društvo izjemnega pomena. Gre za pomembno kulturno dediščino, ki jo zapuščamo ohranjeno našim potomcem in priča o tem, da se tudi z enostavnim orodjem lahko naredi veliko.

Organizator dogodka: Sadjarsko društvo ob pomoči KS Artiče, KUD Oton Župančič Artiče in Fakultete za turizem Brežice. Dogodka so se udeležili predstavniki Zveze sadjarskih društev Slovenije, Občine Brežice, FT Brežice, predstavniki društev v Artičah.
Nenadomestljiv del OŠ Artiče je tudi udejstvovanje na kulturnem področju, na katerem smo s številnimi skupinami, ki delujejo, izjemno uspešni. Dokaz, da je temu res tako, je pridobitev naziva kulturna šola in s tem tudi zastave, ki ga oz. jo podeljuje JSKD RS. Ker sta bili zadnji dve leti zaznamovani z epidemijo, nismo mogli tega, kar ustvarjamo, pokazati tudi vam, našim zvestim podpornikom. Vendar nas veseli, da so se ukrepi tudi na tem področju toliko zrahljali, da vas lahko povabimo v svojo sredino, in sicer v torek, 5. 4. 2022, ob 17.00 v Prosvetni dom Artiče.

 

Več informacij pa sii lahko preberete še v pripetku.

 

Želimo si, da se snidemo v čim večjem številu, kajti gromki aplavz je najlepše darilo slehernemu nastopajočemu.

 

Na snidenje na prireditvi Z besedo, glasbo in plesom v pomlad.

 

Vesna Bogovič, ravnateljica OŠ Artiče


 

V KS Artiče smo se s projektom  "Ureditev površin za zagotavljanje večgeneracijske mobilnosti v KS Artiče"  prijavili na razpis za participativni proračun občine Brežice za leti 2022-2023.

člani KUD Oton Župančič Artiče vas vljudno vabimo na Otvoritev pomnika kulturi ob 90. obletnici društva, ki bo v soboto 16. oktobra 2021 ob 16. uri pred Prosvetnim domom v Artičah.

Na spodnji povezavi si lahko pogledate zgibanko Posavske potujoče knjižnice, kjer si boste lahko ogledali postajališča za izposojo knjig v mesecu januarju.
Lepo vabljeni in prijetno branje Vam želimo.

Lep pozdrav.
Svet krajevne skupnosti Artiče

Vljudno vabljeni k odkrivanju preteklih utrinkov in misli, ki smo jih člani KUD Oton Župančič Artiče strnili v adventni koledar. Skupaj se odpravimo praznikom naproti.
Povezava do adventnega koledarja je pripeta spodaj. Odštevati začnemo 1. 12. 2020.
Prosimo Vas, da povezavo množično delite.

Ostanite zdravi.
KUD Oton Župančič Artiče

Povezava:
https://adventmyfriend.com/127220/208aa828e3/


Gradnja optičnega omrežja v krajevni skupnosti Artiče


Obveščamo vas, da se na našem območju pričenja gradnja odprtega optičnega omrežja RUNE, ki bo omogočalo priključitev na optični priključek v vašem gospodinjstvu. Preberi več
OBRAZEC ZA POVPRAŠEVANJE 


Spoštovani krajani KS Artiče.

 

Čistilna akcija Banove domačije dne, 3.8.2020,  je presegla splošna pričakovanja, tako po številu kot po prizadevnosti udeležencev. Počiščeni so bili: prostor za sadjarsko sobo, del gospodarskega poslopja imenovan pod, dva nadstreška ( prvi s prešo in drugi z vozovi), svinjak in drvarnica.

Poškodovana ter neuporabna orodja, stara slama in krma so bili sežgani. Orodja, ki jih je restavriral muzej Brežice smo pustili zavita v foliji v dveh prostorih hleva do predvidene restavracije, ki bo potekala v letu 2021. Pod nadstreški smo pustili dva vozova, ki ju bomo ponudili zbirateljem.

Gospodarsko poslopje je po tej čistilni akciji pripravljeno za sanacijo temeljev in nosilnih stebrov.

 

Zahvaljujemo se vsem udeležencem za opravljeno delo in se priporočamo za sodelovanje tudi v bodoče.

 

Svet KS Artiče


NAJEMNIKOM GROBNIH MEST NA POKOPALIŠČU ARTIČE

Spoštovani! Že ob koncu leta 2020 smo vas seznanili, da načrtujemo v okviru izdelanega projekta obnoviti severni del pokopališča.
KS Artiče je v začetku letošnjega leta naročila projektantski popis del in materialov ter informativni predračun. Zaradi izjemnega dviga cen materialov nam sredstva dveh let iz naslova grobnin in najemov mrliške vežice več ne zadostujejo za izgradnjo novega zidu.
Obrnili smo se tudi na občino Brežice, ki pa sredstev za obnovo pokopališč v upravljanju KS ne namenja.

Glede na zgoraj navedeno bo potrebno z obnovo severnega dela zidu še počakati.
V kolikor se cene materialov »normalizirajo« in ko zberemo vsa potrebna sredstva, bomo pričeli

z izbiro izvajalca in obnovo severnega dela pokopališča. Upamo, da nam to uspe v letu 2023.

Želimo Vam vse dobro in hvala za razumevanje!


 

Spoštovani,
zahvaljujemo se vam za vaše predloge glede izboljšave obstoječe infrastrukture na območju KS Artiče, ki smo jih posredovali na Oddelek za komunalno infrastrukturo gospodarske in javne službe Občine Brežice.
Preberite večSpoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.NAČRT RAVNANJA UPRAVLJALCA LOVIŠČA ZARADI AFRIŠKE PRAŠIČJE KUGE

NAMERA O ODDAJI PROSTORA V NAJEM 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane