Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

JOGA - 02.10.2012 ob 19.uri

Vabimo vas na JOGA vadbo z JANJO VRETIČ, vsak torek ob 19.uri v večnamenske prostore društva za kakovost življenja OM center (nad Bubka barom).
Pričetek prvi torek v oktobru - prva vadba je brezplačna.
Vse dodatne informacije na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Joga je za vsakogar. Nihče ni prestar ali preveč tog, premočen ali presuh, utrujen ali izčrpan. Dharma joga je za vsakogar, ki se je odločil za spremembo.
Izvajamo HATHA JOGO , kot jo je razvil svetovno priznani učitelj joge B.K.S. Iyengar in se po njem imenuje IYENGAR JOGA. Gre za najbolj razširjen stil joge na svetu z velikim poudarkom na pravilni izvedbi in terapevtskih učinkih položajev.
Kaj potrebujemo: joga blazino: najboljša je nedrseča podlaga, tanko odejo: npr odeja iz flisa, ki je lahka in topla, udobno, zračno oblačilo: npr bombaž.

Predavanje: ALKOHOL IN DRUŽINA - sreda, 03. 10. ob 17.30.uri

Društvo OM center in KLUB ZDRAVLJENIH ALKOHOLIKOV BREŽICE vas vabimo na brezplačno predavanje na temo Alkohol in družina, ki bo v večnamenskkih prostorih društva (nad Bubka barom) v sredo, 03.10. od 17.30. do 19.30.ure.
Predavala nam bo dr. Vida Furman Bajc, strokovnjakinja na področju alkoholizma, zaposlena v Ljubljani na Psihiatrični kliniki - oddelek za alkoholizem na Poljanskem nasipu.

Predavanje je namenjeno ljudem s težavami prekomernega pitja alkohola, njihovim svojcem in strokovnjakom na tem področju.
Vabimo vas, da pridete nekaj minutk predčasno, da lahko začnemo pravočasno.

Društvo KZA Brežice v program vključuje nove člane po končanem ambulantnem ali bolnišničnem zdravljenju zaradi zasvojenosti z alkoholom in njihove svojce. V program se lahko prostovoljno vključijo tudi tisti, ki podpirajo program in sodelujejo pri aktivnostih.
KZA Brežice, Dečno selo 46A, 8253 Artiče; Predsednik kluba: Dušan Lubšina 070 861 602

ZDRAV DUH - ZDRAVO TELO - 13.10. ob 17.uri
dan odprtih vrat Društva za kakovost življenja OM center

13. oktobra 2012 s pričetkom ob 17.uri za vas pripravljamo predstavitev delavnic za osebnostno rast in sodobnih pristopov dela z ljudmi za izboljšanje kakovosti življenja, ob 19.uri bomo v sodelovanju s podjetjem Sol Vita predstavili tehnike sproščanja, od 20.ure dalje pa se bomo družili ob sadežih jeseni in degustaciji naravne prehrane, vzporedno pa boste lahko pokukali v "čarobni kotiček".
Vabimo vas, da seboj prinesete obilo dobre volje, ležalko in sadež za izmenjavo. Za več informacij o dogodku smo vam na voljo na številki 041447817, Anja in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

INTENZIV RAZSVETLJENJA - petek, 19.10. ob 17.uri

Društvo za kakovost življenja OM center v sodelovanju s FRANJOM TROJNARJEM vabitana delavnico - INTENZIV RAZSVETLJENJA v petek, 19.10. od 17. do 21.ure v večnamenskih prostorih društva (nad Bubka barom).
Cena delavnice je 50 €.

Delavnico organizira Ana Marija Trojnar s.p., Betnavska c. 11, 2000 Maribor, vodi pa jo Franjo Trojnar. Informacije in prijave na: 041/695-171 in Anja: 041-447-817

DELOVATI IZ SEBE

Ste se že kdaj zalotili, da si niste upali izraziti sebe in svojo osebnost, biti to kar ste in povedati to kar mislite? Srečni poznajo svojo bit in delujejo vedno iz sebe. Ste tudi vi med temi srečneži ali pa se še vedno iščete in jezite nad svojo usodo? Nesrečni smo vedno, ko ne delujemo iz sebe. Le razvoj naših sposobnosti ali sprejemanje našega poslanstva nas resnično osreči.
V delavnici boste z modernimi metodami komunikacije in meditacijami na koane (koani so vprašanja, na katera ne morete najti logičnih odgovorov, temveč jih lahko samo doživite), spoznali in direktno doživeli resnico o sebi.
Spoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.NAČRT RAVNANJA UPRAVLJALCA LOVIŠČA ZARADI AFRIŠKE PRAŠIČJE KUGE

NAMERA O ODDAJI PROSTORA V NAJEMSpoštovani najemniki in drugi obiskovalci pokopališča Artiče.


Ob koncu leta, ki nas je zaznamovalo z raznimi ukrepi povezanimi s pandemijo Covid-19, predvsem v smislu kaj smemo in kaj ne smemo, vas kot upravljavec pokopališča Artiče želimo seznaniti, da smo tudi letos skrbeli za zagotavljanje urejenosti pokopališča in mrliške vežice, kjer smo sanirali počene odtočne cevi zaradi katerih se je posedla nosilna plošča mrliške vežice.


Vse navedeno smo izvajali iz sredstev, ki jih prejmemo iz naslova plačanih grobnin.

 

Že kar nekaj let nas opozarjate na stanje cipres, ki so sedaj edina pregrada med cesto in pokopališčem in se nagibajo na nagrobne spomenike ter povzročajo škodo nagrobnikom. Vsled tega smo se odločili, da pristopimo k izdelavi idejne zasnove za ureditev ograje  in pokopališča (idejna zasnova je objavljena na spletni strani KS Artiče).

Idejo smo predstavili občinskim strokovnim službam, župniku ter krajanom, ki jih ta ograja še posebej zadeva. Idejna zasnova je bila prisotnim všečna in sprejemljiva, zato smo tudi pridobili popis in okvirni predračun potrebnih del.

Celotna ocena potrebnih del znaša cca 23.077€ za ureditev severnega dela ograje in 39.481€ za ureditev južnega dela ograje.

 

V upanju, da bi nujna dela izpeljali že v naslednjem letu smo se za pomoč z dodatnimi finančnimi sredstvi obrnili na Občino Brežice. Ta nam dodatnih sredstev ne more zagotoviti, predvsem zaradi investicije v  vrtec in kasneje načrtovane izgradnje Osnovne šole Artiče.

 

Krajevna skupnost Artiče bo zato pristopila k investiciji v okvirih lastnih sredstev iz naslova grobnin. Severni zid lahko na ta način začnemo gradit v letu 2022, ko zberemo prihodke dveh let in južni zid predvidoma leta 2025. Drugače pač ne gre, zato vas prosimo za razumevanje.

 

Lepo vas pozdravljamo in Vam želimo vse dobro.

KS Artiče  

IDEJNA ZASNOVA NOVIH OGRAJ NA POKOPALIŠČU ARTIČE


 


Spoštovani krajani in krajanke Krajevne skupnosti Artiče.

 

Kot že veste na  Fakulteti za turizem aktivno delajo na projektu KS Artiče. Trenutno oblikujejo naloge, ki bodo pripravljene predvidoma v januarju.

Do takrat pa bi študentje rabili še nekaj Vaše pomoči in sicer  pripravili so anketo za vse krajane KS Artiče. S to anketo si bodo pridobili Vaše mnenju o turistični ponudbi in razvoju turizma v krajevni skupnosti.

 

Anketa se nahaja na tej povezavi: https://www.1ka.si/a/312075.

 

Študentje se Vam za izpolnjeno anketo že v naprej zahvaljujejo.

 

Lep pozdrav.

Svet Krajevne skupnosti Artiče


 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane