Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Gorenjcem smo predstavili našo brežiško nošo in odrsko postavitev »Po jurjevem«, ki je ravno primerna za ta čas v letu. Proslavili smo prihod pomladi in se pripravili na Veliko noč, ki bo kmalu tu. Z takšnimi nastopi predstavljamo našo bogato posavsko, brežiško in artiško kulturo.

Vikend se je nato intenzivno nadaljeval. V nedeljo smo se predstavili na regijskem Maroltovem srečanju folklornih skupin Dolenjske, Bele Krajine in Posavja, in to kar z dvema skupinama! Plesala je veteranska skupina, ki obuja folklorne korake od lanskega leta ter odrasla skupina, ki vsako leto zakuha kaj novega. Za obe skupini je regijsko tekmovanje dokaz, da folklora v Artičah še kako živi. Rezultatov še nekaj časa ne bo, zato bomo zaenkrat stiskali pesti, da se bomo lahko udeležili tudi državnega tekmovanja. Do takrat bomo pridno vadili in še naprej po Sloveniji in tujini prenašali našo energijo, igrivost in bogato kulturno dediščino našega in širšega območja Slovenije.

Po napornem vikendu pa se je prišel deževen in oblačen ponedeljek, ampak ne za nas! Danes se veselimo in vsem sporočamo, da sta se tudi Otroška FS KUD Oton Župančič Artiče in Otroška FS Osnovne šole Artiče z mentoricami Vesno Bogovič, Janjo Omerzu in Barbaro Bogovič uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo 26. aprila v Novem mestu. Iskrene čestitke!

 

Zapisala: Barbara Bogovič in Nina Ogorevc

Foto: Matej Kramžer


Cerklje na Gorenskem - 6.april 2019


Medobmočna revija Brežice - 7.april 2019Informacija krajanom glede kanalizacije v Artičah

V prostorih KS Artiče  je bil v sredo, 7. 9. 2022, ob 18 uri sklican sestanek z lastniki zemljišč, kjer poteka predvidena trasa kanalizacije v Artičah. Projektant je predstavil predvidene trase kanalov in lokacije črpališč. Povedano je bilo, da mora pred izdajo GD, Občina za trase kanalov pridobiti služnostne pravice, zemljišča za črpališča pa želi od parcelirati in odkupiti.

Preberite več ...

Spoštovani krajani in krajanke

Obveščamo vas, da smo s strani občine bili obveščeni, da so na petkovi (27. 5. 2022) koordinaciji z izvajalcem oblikovali sledeče odgovore glede gradnje v območju Mali vrh – Dečno selo: 

Preberite več ...


NAJEMNIKOM GROBNIH MEST NA POKOPALIŠČU ARTIČE

Spoštovani! Že ob koncu leta 2020 smo vas seznanili, da načrtujemo v okviru izdelanega projekta obnoviti severni del pokopališča.
KS Artiče je v začetku letošnjega leta naročila projektantski popis del in materialov ter informativni predračun. Zaradi izjemnega dviga cen materialov nam sredstva dveh let iz naslova grobnin in najemov mrliške vežice več ne zadostujejo za izgradnjo novega zidu.
Obrnili smo se tudi na občino Brežice, ki pa sredstev za obnovo pokopališč v upravljanju KS ne namenja.

Glede na zgoraj navedeno bo potrebno z obnovo severnega dela zidu še počakati.
V kolikor se cene materialov »normalizirajo« in ko zberemo vsa potrebna sredstva, bomo pričeli

z izbiro izvajalca in obnovo severnega dela pokopališča. Upamo, da nam to uspe v letu 2023.

Želimo Vam vse dobro in hvala za razumevanje!


 

Spoštovani,
zahvaljujemo se vam za vaše predloge glede izboljšave obstoječe infrastrukture na območju KS Artiče, ki smo jih posredovali na Oddelek za komunalno infrastrukturo gospodarske in javne službe Občine Brežice.
Preberite večSpoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.


 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane