Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

30 Energijska točka: Os sveta ali axis mundi – POVEZANOST

Točka je označena na terenu in je ena izmed energetskih točk Artiškega vrelca energije.

Spirala – simbol torzijskega polja očiščenja in transformacije. Ta točka nas prizemljuje in povezuje s petim elementom – akašoTa točka nas prizemljuje in povezuje s petim elementom (eter ali akaša), ki je končna, najvišja in najmočnejša stvar, nekaj nepojmljivega, najvišji vzrok vsega ustvarjenega, izvor vsega in povezovalec vseh štirih elementov. Akaša je vse ustvarila in drži vse v ravnovesju. Zagotavlja, da bo vse tisto, kar je ustvarjeno v skladu z vsemi štirimi elementi s pomočjo zavestnega procesa, povezano z izvorom, božanskim, ki vanj vnaša naravne zakone, naravni red in ga in-formira.

 

Najlažje vstopimo v akašo, če vzpostavimo axis mundi ali os sveta.  Torej nas v tem trenutku zanima »os«, ki jo zavestno vzpostavimo skozi svoje telo, in sicer na naslednji način:

  • zavestno svojo pozornost usmerimo v noge, predvsem v podplate, ki se dotikajo tal – zato je najbolje, da stojimo;
  • pri tem poskušamo čutiti pretok energije od središča Zemlje;
  • nato svojo pozornost usmerimo v nebo – poskušamo zaznavati kozmično energijo.

Stik teh dveh energij v našem telesu povzroči občutek »osrediščenosti«, tesne povezanosti z Zemljo in odprtost proti nebu. Postavitev lastne osi sveta povzroči povečanje energije v našem telesu, s tem pa onemogoča vpliv »škodljivih sil«; izostri se nam orientacija – gledano ne le kot geografski pojem, ampak tudi iz socialnega in psihološkega vidika.

 

Po aktivaciji axis mundi ter povezavi zgoraj in spodaj, absolutno in materialno, božansko in udejanjeno (kakorkoli si to nekdo lahko predstavlja), vzpostavimo pogoje, da bo naše doživljanje ostalih energijskih točk v naravi intenzivnejše in učinkovitejše. Z aktivacijo te točke dobimo občutek ravnovesja tako zgoraj in spodaj kot tudi v povezavi z okoljem. Najpomembnejši pa je občutek tukaj in sedaj, kar pomeni, da smo fokusirani v ta trenutek in je vsa energija in ves naš potencial na voljo tukaj. Temu je danes moderno reči čuječnost ali »maindfulness«.

info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane