Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

20 ARTIŠKA SADJARSKA PEŠPOT

Info karta poti


Artiška sadjarska pešpot je lahka in tako primerna za večino pohodnikov. Pot je krožno zasnovana v zankah, ki se začnejo in končajo na Banovi domačiji in tako omogoča pohodniku, da si dolžino prilagodi glede na svoje želje.


S krajšimi postanki potrebujete za celotno pešpot 6 ur zmerne hoje. Pot je prikazana na veliki informacijski tabli na območju Banove domačije. Na pešpoti vas usmerjajo smerokazi in oznake v obliki jabolka na drevesih.


Pot vas vodi od Banove domačije najprej skozi gozd v dolino potoka Volčjaka, kjer se pri smerokazu lahko odločite za varianto proti Arnovemu selu (3 ure) ali proti Dečnemu selu (3 ure). Pozneje se pri smerokazu na polovici poti lahko odločite za celotno pot ali samo za njen del. Višinska razlika med najnižjo in najvišjo točko poti je 101 meter.

Sprehodite se skozi gozdove, preko travnikov, med čudovitimi nasadi jablan, breskev, hrušk, tudi češenj, višenj, jagod. Ti še posebej očarajo spomladi, ko je drevje v bujnem cvetenju, in jeseni, ko so drevesa obložena s sočnimi in slastnimi plodovi. Ustavite se na kakšni od kmetij po poti, ki ponujajo svoje pridelke.

Pot si lahko popestrite z različnimi aktivnostmi, ki smo jih poimenovali Doživetja narave Artič.

 

info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane