Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Spremna beseda Marjana Ogorevca na pot "Artiškem vrelcu energije"

Tako vzhodnjaške filozofije kot so taoizem, indijska Sankhya filozofija, kot tudi zahodna ezoterična tradicija razlagata, da je bilo vse, kar obstaja tako v makrokozmusu kot v mikrokozmusu (v človeku), ustvarjeno skozi medsebojno delovanje osnovnih elementov ali načel. V resnici ne gre za resnične fizične elemente, ampak za načela, po katerih svet deluje. O delovanju teh elementov se lahko vsak pouči iz literature, ki je na voljo. Zato na tem mestu ne bi razlagal njihovega globljega pomena. Potrebno pa je poudariti, da za svoje zdravje, dobro počutje, kreativnost in dobre odnose potrebujemo ravnovesje teh elementov v telesu.

V nadaljevanju so predstavljeni elementi v povezavi s petimi energijskimi točkami na terenu, ki ustrezajo energiji, ki vzpodbuja aktivacijo teh elementov v človeku, kar vodi k  ravnovesju in dobrem počutju.

Kvantna fizika dokazuje, da je na najbolj fini ravni vse energija in informacija. Ta energija je ves čas v gibanju in zagotavlja normalno delovanje tako makro kot mini vesolja, rastlin, živali in človeka. Energije imamo toliko, kolikor smo odprti in pretočni za pretok energije. Tako kot v človeku obstajajo pretoki energij, ki jih razlagamo po več konceptih, obstajajo tudi energijski pretoki v naravi. V tradicionalni kitajski medicini s pomočjo meridijanov in akupunkturnih točk. Enako ima tudi naš planet meridijane in akupunkturne točke. Te točke na terenu praktično pomenijo, da je na njih večja intenzivnost zračenja specifične energije. Na teh točkah, ki so jih naši predniki poznali, saj so za preživetje potrebovali višjo raven intuicije, so bila v preteklosti postavljena poganska središča. Na takšna energijsko močna mesta so postavljali tudi cerkve. cerkve. Veliko takšnih mest pa je šlo v pozabo in jih odkrivamo danes.

Ta pot po energijskih točkah povezuje na novo odkrite in aktivirane točke. Tudi sicer lahko na energijsko močnejših mestih v prostoru z zavestnimi procesi, okrepimo vse tisto v nas, kar ustreza trenutnemu stanju. Energija je nevtralna in sama po sebi ne naredi nič brez nas. Tako na primer, če je nekdo jezen in nezadovoljen, bo na točki še bolj jezen. Tisti, ki je sočuten, pa bo svojo empatijo in sočutje še okrepil. Obenem nam okrepljena energija na posameznih točkah omogoča, da ob zavedanju in izvajanju rituala razrešimo svoje blokade. Vse je odvisno od tega, kakšen je naš namen, s katerim usmerjamo delovanje energije in ves proces dobi smisel in cilj.

To lahko izkoristimo za izboljšanje zdravja, počutja, odnosov in kreativnosti. Ker bivanje na močnem energijskem mestu zraven tega, da v nas okrepi tisto, kar mi smo v tem trenutku, okrepi tudi vsako našo namero, proces spreminjanja, pogleda na svet, aktivacijo procesa samozdravljenja. Vse to okrepimo najprej z jasno namero in s procesom ozaveščanja. Vse, kar naredimo s procesom, se hitreje spremeni in nam omogoča, da gremo v smeri zadanega cilja. Vendar imamo koristi tudi, če ne naredimo nobenega procesa, ampak se samo nekaj časa zadržimo na tem mestu. Seveda pa je učinek energije na boljše počutje in zdravljenje veliko močnejši, kadar to naredimo z zavestnim procesom.

Na teh točkah je možno narediti tudi kratkotrajno meditacijo, na primer 10 ali 15 min. Katerakoli meditacija je koristna, še posebej pa meditacija, v kateri se na začetku osredotočimo na simbol, ki se nahaja na posamezni točki.

Možnosti koristne uporabe energij na posamezni točki so neomejene, vendar bi to prepustil vsakemu posebej, saj je ravno tisto, kar sami začutimo, najbolj koristno za nas. Večjo korist bo imel posameznik, če bo obiskoval te točke redno, na primer vsak dan, dvakrat ali trikrat na teden. Tako se učinki akumulirajo, telo si zapomni proces in imamo na ta način ne samo učinek odprave slabega stanja telesa, slabših energij, slabšega zdravja in slabih odnosov, ampak v nadaljevanju odkrivanja novih, še ne ozaveščenih potencialov. Na primer nekdo, ki začne novi projekt, se vpiše na šolanje, želi boljše rezultate v športu, lahko seveda po predhodnih procesih, v katerih počisti stare travme in blokade, stopi z jasnejšo namero v nov korak, doseže lažje zadan cilj.

 

info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane